Direct naar de inhoud.

Themabijeenkomst PO – In contact met de leerling

woensdag 20 maart 2024 van 14.30 tot 17.30 uur in MFA Schakelveld te Assen

Het samenwerkingsverband nodigt jou van harte uit voor onze aankomende themabijeenkomst over het onderwerp ‘In contact met de leerling’. Deze bijeenkomst biedt een unieke gelegenheid voor professionals zoals jij om kennis te delen, inzichten te verwerven, gezamenlijk te werken aan het versterken van de band tussen leraren en leerlingen en die zich willen verdiepen in effectieve manieren om in contact te komen en te blijven met leerlingen.

Programma
14.30 u Ontvangst en inloop

15.00 u Welkomstwoord

15.15 u Centrale inleiding door Helma Koomen: Goede leerkracht-leerling relaties? Werk aan de winkel voor de hele school!
Een goede affectieve relatie tussen leerling en leerkracht is in veel opzichten van belang voor de ontwikkeling van leerlingen, en tevens voor het welbevinden van leerkrachten. Maar een-op-een relaties bevinden zich niet in een vacuüm. Ze hebben bijvoorbeeld invloed op de groepsdynamiek en relaties tussen kinderen in de klas. Daarnaast wordt de kwaliteit van leerkracht-leerling relaties op zijn beurt beïnvloed door andere relaties binnen school: Hoe goed wordt er in de organisatie bijvoorbeeld zorggedragen voor leerkrachten? En zijn een-op-een relaties bespreekbaar met intern begeleiders en orthopedagogen? In deze openingslezing wordt ingegaan op de rol van verschillende betrokkenen binnen de school.

16.00 u Masterclasses
1. De kracht van het voeren van rekengesprekken – door Jarise Kaskens.
2. Kennismaking met Teken je gesprek en haar basisprincipes – door Adinda de Vreede.
3. Als een kindgesprek niet vanzelfsprekend is – door Sietske Jongsma-de Boer (Cedin).
4. Leerkracht-leerling relaties verbeteren: onderzoek en praktijk. Deze masterclass is voor orthopedagogen – door Helma Koomen en Rianne Bosman.

17.30 u Afsluiting met hapje en drankje

Wij geloven dat deze bijeenkomst een waardevolle bijdrage zal leveren aan het bevorderen van effectieve leraren-leerling relaties in ons onderwijs. Jouw aanwezigheid en deelname zullen bijdragen aan een inspirerende en leerzame middag.
Wij kijken ernaar uit jou te verwelkomen op deze boeiende themabijeenkomst!

Informatie en opgeven
Meer informatie per masterclass lees je door op de titel te klikken.

Per masterclass zijn er tussen de 20 en 25 plaatsen beschikbaar. Opgeven kan alleen vooraf, tussen 26 februari en 18 maart 2024.
Je geeft je voor deze themabijeenkomst op door hieronder voor één masterclass te kiezen. (let op: kies het juiste formulier). Opgave betekent dat we op je rekenen gedurende het hele programma.

Naar agendaoverzicht

© Copyright Passend Onderwijs Drenthe 2023

Disclaimer Cookies Privacyverklaring

Feedback
Feedback
We willen de inhoud van deze site blijven verbeteren. Daarom hebben we een paar vragen.
Wie ben je?
Heb je dit kunnen vinden?