Direct naar de inhoud.
6 juni 2024 | 1.00 minuten leestijd

Scholingsaanbod Hoogbegaafdheid 

Scholingsaanbod Hoogbegaafdheid 

In schooljaar 2024-2025 biedt het samenwerkingsverband een breed scala aan scholingsmogelijkheden op het gebied van hoogbegaafdheid. Deze mogelijkheden variëren van basiscursussen tot verdiepende leergangen en zijn gericht op verschillende doelgroepen, van hoogbegaafde kleuters tot schoolverlaters. De scholingsmogelijkheden zijn kosteloos toegankelijk voor alle leerkrachten en onderwijsprofessionals uit de scholen van het samenwerkingsverband passend onderwijs Noord- en Midden- Drenthe PO.  

De samenwerkingsverbanden Noord- en Midden- Drenthe en Zuidoost Drenthe primair onderwijs hebben de krachten gebundeld om een divers programma samen te stellen. Het doel is om de kennis en expertise op de scholen te vergroten. Het professionaliseringsaanbod is één van de activiteiten van het project hoogbegaafdheid, waarvoor het samenwerkingsverband projectsubsidie heeft gekregen.  

Andere activiteiten die met deze projectsubsidie worden opgestart zijn bijvoorbeeld het onderzoek naar de kwaliteit en beschikbaarheid van de zogenaamde ‘plusgroepen’ en het verbeteren van de doorgaande lijn van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs. Ook maakt de projectsubsidie het mogelijk om het onderwijszorgarrangement UnIQ verder door te ontwikkelen. 

Informatie over het cursusaanbod en de mogelijkheid tot inschrijven vind je hier 

Voor meer informatie over het project hoogbegaafdheid kun je contact opnemen met Suze Barels (Projectleider HB SWV PO) s.barels@swv22.01po.nl 

Naar nieuwsoverzicht

© Copyright Passend Onderwijs Drenthe 2023

Disclaimer Cookies Privacyverklaring

Feedback
Feedback
We willen de inhoud van deze site blijven verbeteren. Daarom hebben we een paar vragen.
Wie ben je?
Heb je dit kunnen vinden?