Direct naar de inhoud.
2 oktober 2024 | 2.00 minuten leestijd

Jaarplannen

Jaarplannen

De scholen en de samenwerkingsverbanden werken voortdurend aan de borging en verbetering van passend onderwijs. Het Ondersteuningsplan is daarvoor de leidraad. In het jaarplan beschrijven we de doelen en acties per schooljaar. De jaarplannen voor schooljaar 20204-2025 zijn te vinden op de website.

Jaarplan swv primair onderwijs

Jaarplan swv voortgezet onderwijs

In de Ondersteuningsplannen 2022-2026 zijn tien ontwikkelpunten benoemd. Op deze ambities zijn de afgelopen jaren flinke stappen gezet. Zo is de communicatie verbeterd en is het Ouder- en Jeugdsteunpunt ingericht. Er is gestart met een andere werkwijze voor leerwegondersteuning en de samenwerking tussen de verschillende scholen voor gespecialiseerd onderwijs is sterk verbeterd. Er zijn vier pilots onderwijszorgarrangementen van start gegaan, waardoor er meer mogelijkheden zijn gecreëerd voor kinderen met speciale ondersteuningsbehoeften. Er is een impuls gegeven aan de kwaliteit van het onderwijs aan hoogbegaafden. Ook is het bestuur en toezicht (governance) anders vormgegeven, zodat er beter sturing kan worden gegeven aan de samenwerkingsverbanden. Op al deze punten zijn voor komend schooljaar vervolgacties gepland om ervoor te zorgen dat de verbeteringen stevig worden verankerd. 

Het onderwerp dat dit schooljaar extra aandacht krijgt is de route naar inclusiever onderwijs. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat kinderen met verschillende onderwijsbehoeften elkaar ontmoeten en vaker samen kunnen leren. We gaan onderzoeken wat er nodig is om meer kinderen met succes naar regulier onderwijs te laten gaan en we gaan goede voorbeelden beter zichtbaar maken. Een uitdagende en belangrijke opdracht! 

Wil je precies weten wat we gaan doen? Check dan de jaarplannen! 

Naar nieuwsoverzicht

© Copyright Passend Onderwijs Drenthe 2023

Disclaimer Cookies Privacyverklaring

Feedback
Feedback
We willen de inhoud van deze site blijven verbeteren. Daarom hebben we een paar vragen.
Wie ben je?
Heb je dit kunnen vinden?